Followers

Tuesday, April 24, 2012

Hangin

Marah sungguh aku pagi2 lagi. Sesampainya aku di cubicle, terus kena hentam dengan Release Team kata document aku belum delivered to AO. Siot. Dengan belum breakfast apa lagi, aku forward email communication aku dengan respected team yang handle DOD(delivery on demand) portal nih. Actually aku dah raise DOD since last week and every path nak boleh ke submit the request ada error. And jugak aku dah inform dorang but as always no action or slow response.

Senang2 ja RT tu cakap dah penat inform IS pasal document tu. Abeh aku ni tak penat dok chase team tu. Dah la bila tanya dia, dia p explain exactly what is already contain dalam manual. Woi, ingat IS bodoh tak reti baca ka? Dah follow pun still ada issue camna hoi!!

Pastu pandai lak suh liaise with SCM team which yang cover DOD request ni. Yang tadi ko pandai kepoh ajar aku tu apsal bila aku shot balik ko tak reti jawab.

Pastu cakap SCM bagitau RT ni yang IS suma paham and no issue during training. Memang la. Masa presentation suma oun nak nampak smooth. Sapa yang mau kantoi depan orang ye dak?

After the training SCM ada provide guide how to do A-Z. Dan IS pun ikot la exactly what have been written. Tapi dah error pun still nak bodohkan IS????

SCM person yang kasik training tu salah?????

Or nak salahkan user guide tu tadi???

Bodoh sangat la kan. Dah tau menda baru, mesti la ada lobang sana sini, nak kena tampung itu ini. Benda beloum nak stabil yang ko kecoh apsal. Sabar tak boleh? Macam aku kerja nak layan 1 request ni ja. Banyak lagi user request yang urgent woi. Production bukan Testing macam ko.

Lagi satu aku bengang budak GT-Trainee pandai2 lak sound aku cakap apsal aku punya request susah sangat. siap advice lain kali raise yang senang. Bingai!! aku ikot procedure ja.

Bodoh apa nama la bangsa2 camni.

2 comments:

hidayah said...

hai..

salam perkenalan.

walaupun saya tak paham apa kes..
tapi saya paham awak tengah marah dan geram masa menulis ni.

kenkadang saya pun begitu jugaklah.

lepas geram kat blog.

:)

cemana pun suka tagline awak itu.

"aku suka menulis tapi bukan selalu. aku suka bercakap dan itu selalu"

hidayah said...

hai..

salam perkenalan.

walaupun saya tak paham apa kes..
tapi saya paham awak tengah marah dan geram masa menulis ni.

kenkadang saya pun begitu jugaklah.

lepas geram kat blog.

:)

cemana pun suka tagline awak itu.

"aku suka menulis tapi bukan selalu. aku suka bercakap dan itu selalu"